Steven Hallmark lärare i alexanderteknik

stevenghallmark@gmail.com - 0793513524 - Stockholm T-Fridhemsplan

Vem är Steven Hallmark

Jag utbildade mig till professionell skådespelare vid London Academy of Music and Dramatic Art 1970-1973. Det var där jag första gången kom i kontakt med tekniken. Alexandertekniken lärs ut vid många av världen ledande scenkonstutbildningar, då den visat sig effektiv för att hjälpa artister hantera de unika utmaningarna som uppstår under repetitioner och framträdanden på ett fritt och uttrycksfullt sätt. 

Jag utbildade mig till Alexanderlärare under Walter Carrington vid Constructive Teaching Centre i London från 1980-1983. Skolan grundades av F.M. Alexander själv och togs över av Walter Carrington efter Alexander's död 1955. 

Under de 35 år jag undervisat har jag haft förmånen att arbeta med människor i alla åldrar och livsomständigheter: Kontorsarbetare, artister, idrottsutövare, ryttare, barn. Det här är inte ett arbete man pensionerar sig från - i stället fortsätter man att växa och utvecklas livet ut. 

Med min bakgrund som professionell skådespelare har jag givit workshops där Alexandertekniken tillämpats på musik, teater och dans vid Konsthögskolan i Oslo och det norska skådespelarförbundet, The Royal Scottish Conservatoire i Glasgow och Sibeliusakademin i Helsingfors, Finland samt vid Alexanderlärarutbildningar i England, Australien, Danmark och Belgien. 

Jag var huvudlärare i Alexanderteknik och Röstarbete vid Scenstudion i Stockholm 1993-1999 (konstnärlig ledare Matthew Allen). 

Jag ledde Stockholms Alexandertekniklärarutbildning 2000-2013 och ger masterclasses och lektioner till kvalificerade lärare som vill vidareutveckla sig.
Search